211010
Książka
W koszyku
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
Cukrzyca, szczególnie typu 2, jest jedną z najczęściej występujących chorób cywilizacyjnych. Na jej powstawanie ogromny wpływ mają nieprawidłowa dieta i siedzący tryb życia. Autorzy omawiają sposoby leczenia cukrzycy, podkreślając znaczenie leczenia dietetycznego. W naszym poradniku Czytelnik znajdzie rady dotyczące zdrowego odżywiania i aktywności fizycznej - a więc czynników odgrywających decydującą rolę w profilaktyce i leczeniu tej choroby. Ważnym uzupełnieniem publikacji jest wykaz produktów zalecanych i przeciwwskazanych w diecie osób chorych na cukrzycę oraz przykładowe jadłospisy. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie; mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
Status dostępności:
Filia Medyczna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 616.3 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 184-[185].
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej