206699
Book
In basket
W ostatnich latach lekarze doszli do wniosku, że większość osób cierpiących na cukrzycę nie musi stosować bardzo restrykcyjnej diety. Okazuje się, że cukier, jedzony w niewielkich ilościach wraz z białkami, tłuszczami i bardziej korzystnymi dla zdrowia węglowodanami złożonymi, nie szkodzi. Dieta cukrzycowa nie musi zatem oznaczać jedzenia pozbawionego smaku, ważne jest natomiast, by jadać odpowiednie ilości i w odpowiednich odstępach. Przepisy zawarte w tej książce zostały opracowane zgodnie nowym sposobem myślenia. Proponowane potrawy są pożywne, urozmaicone i pomagają utrzymać stężenie cukru we krwi na stabilnym poziomie. Oprócz przepisów w książce zamieszczono także ogólne wskazówki dotyczące odżywiania cukrzyków, a także przykładowe jadłospisy.
Availability:
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again