211085
Book
In basket
Naleśniki słodkie i wytrawne / [redakcja Jadwiga Wiśniewska]. - Warszawa : Buchmann, 2019. - 158, [2] strony : fotografie ; 24 cm.
Naleśniki są uniwersalne: na słodko to świetne śniadanie; z wyszukanymi dodatkami, jak bakalie – doskonały deser; wypełnione farszem warzywnym lub mięsnym – danie obiadowe, a na zimno – oryginalna przekąska.Ciasto naleśnikowe to tylko mąka, mleko, woda i jajka. Ciasto na puszyste placki, pancakes to ciasto z dodatkiem proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej. Prezentujemy tu kilkadziesiąt receptur na przepyszne naleśniki i pancakes,w poręcznym podziale na potrawy słodkie i wytrawne, wskazującym, w jakim charakterze można te dania serwować.
Availability:
Wypożyczalnia Główna
All copies are currently on loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again