207965
Book
In basket
Najlepsza książka 2019 roku „Financial Times” i „The Guardian” Niektórzy ludzie odrzucają fakt, że nasza planeta ociepla się z powodu działalności człowieka. Ale czy ci z nas, którzy akceptują rzeczywistość spowodowanej przez człowieka katastrofy klimatycznej, naprawdę w nią wierzą? Gdybyśmy rzeczywiście w nią uwierzyli, z pewnością zdecydowalibyśmy się na działania zgodne z tym, co wiemy. A jednak prawie ich nie podejmujemy. W Klimat to my Jonathan Safran Foer bada fundamentalny dylemat naszych czasów w zaskakujący i głęboko osobisty sposób. Zadanie ocalenia planety wymaga wielkiego rozliczenia się z naszą. niestety bardzo ludzką, niechęcią do poświęcenia komfortu ze względu na niepewną przyszłość. By jeść więcej, smaczniej i taniej, zamieniliśmy naszą planetę w farmę do uprawy produktów zwierzęcych, czego konsekwencje są katastrofalne. Tylko wspólne działanie może uratować naszą planetę. Działanie, które zaczyna się od tego, co jemy - a czego nie jemy - na śniadanie
Availability:
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 502/504 (1 egz.)
Filia Starówka
There are copies available to loan: sygn. 502/504 (1 egz.)
Filia Medyczna
There are copies available to loan: sygn. 502/504 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: We are the weather : saving the planet begins at breakfast, 2019
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia na stronach 273-308.
Additional physical form available note
Książka dostępna także jako e-book.
Funding information note
Współfinansowanie: Open Society Foundations
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again