207001
Book
In basket
Autor książki odróżnia fakty naukowe od narosłych mitów, tłumaczy najnowsze wyniki badań, procedury diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze, tym samym umożliwiając odbiorcom podjęcie decyzji najlepszych dla siebie samych oraz dla członków ich rodzin. W książce opisano wpływ glutenu na takie symptomy, jak depresja, niepokój czy "zamglenie umysłu", jak również na pewne zaburzenia behawioralne, między innymi spektrum zaburzeń autystycznych (ASD) i schizofrenię. Inne szczególnie warte uwagi fragmenty omawiają: różnice między celiakią, nadwrażliwością na gluten i alergią na pszenicę, najwłaściwsze, aktualne sposoby radzenia sobie z dolegliwościami związanymi z glutenem u konsumentów w każdym wieku, praktyczne rady, jak radzić sobie w kuchni bezglutenowej, jak czytać informacje na produktach i jak zdrowo i bezpiecznie funkcjonować w świecie pełnym ukrytych źródeł glutenu psychologiczne znaczenie diagnozy i jej wpływ na rodzinę chorego przełomowe badania dotyczące profilaktyki i leczenia, godne zaufania i rzetelne źródła informacji dla pacjentów, rodziców i lekarzy, przepisy na prawdziwe, bezglutenowe potrawy kuchni włoskiej, stosowane w domu doktora Fasano.
Availability:
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 61 DIETETYKA (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia na stronach 377-390. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again