211056
Book
In basket
W książce przedstawiono ogromną liczbę recept na przygotowanie short drinków, long drinków, napojów bezalkoholowych, napojów typu bowl i podawanych na gorąco. W odszukaniu każdego z napojów pomocne okażą się indeksy grupujące je według przeznaczenia, rodzaju, walorów smakowych, a także alfabetyczny indeks nazw napojów i składników do ich przygotowania. Aby uniknąć przypadkowego rozczarowania dopiero w momencie podejmowania gości, w części wstępnej opisano podstawowe przybory, rodzaje szkła i składniki niezbędne do przygotowania napojów. Wyjaśniono też podstawowe zasady obowiązujące w sztuce barmańskiej. Wiele miejsca poświęcono dekoracji napojów, gdzie opisane zostały pełne fantazji sposoby ich dekorowania. Obszerny rozdział podaje istotne informacje na temat składników, z których przyrządza się napoje mieszane.
Availability:
Filia Starówka
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Kontrola księgozbioru 01.12.2025 - 14.12.2025
Notes:
Tytuł oryginału: 1444 Rezepte mit und ohne Alkohol, 1993
Bibliography, etc. note
Indeksy.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again