210997
Książka
W koszyku
Poradnik skierowany jest do osób z nadwagą, otyłością, nadciśnieniem tętniczym, zwiększonym stężeniem cholesterolu we krwi oraz zagrożonych lub chorych na cukrzycę typu 2 i choroby układu sercowo-naczyniowego. W opinii specjalistów stanowi kompendium wiedzy o zasadach żywienia w chorobach cywilizacyjnych. Może być pomocny w pracy lekarzy, pielęgniarek, dietetyków - jako materiał edukacyjny, jak pacjent w praktyce ma realizować dietę niskokaloryczną, o niskim indeksie glikemicznym, z ograniczeniem węglowodanów, nasyconych kwasów tłuszczowych i cholesterolu.
Status dostępności:
Filia Starówka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Kontrola księgozbioru 01.12.2025 - 14.12.2025
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce: 165 zdrowych i smacznych przepisów z uwzględnieniem najnowszych rekomendacji Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego oraz norm Instytutu Żywności i Żywienia.
Uwaga dotycząca bibliografii
Piśmiennictwo strony 318-319.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej