210998
Book
In basket
Poradnik skierowany jest do osób z nadwagą, otyłością, nadciśnieniem tętniczym, zwiększonym stężeniem cholesterolu we krwi oraz zagrożonych lub chorych na cukrzycę typu 2 i choroby układu sercowo-naczyniowego. W opinii specjalistów stanowi kompendium wiedzy o zasadach żywienia w chorobach cywilizacyjnych. Może być pomocny w pracy lekarzy, pielęgniarek, dietetyków - jako materiał edukacyjny, jak pacjent w praktyce ma realizować dietę niskokaloryczną, o niskim indeksie glikemicznym, z ograniczeniem węglowodanów, nasyconych kwasów tłuszczowych i cholesterolu.
Availability:
Filia Starówka
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Kontrola księgozbioru 01.12.2025 - 14.12.2025
Notes:
General note
Na okładce: 165 zdrowych i smacznych przepisów z uwzględnieniem najnowszych rekomendacji Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego oraz norm Instytutu Żywności i Żywienia.
Bibliography, etc. note
Piśmiennictwo strony 318-319.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again