205967
Book
In basket
Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka / Helena Ciborowska, Anna Rudnicka ; współpraca Artur Ciborowski. - Wydanie 4. rozszerzone i uaktualnione, 6. dodruk - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2019. - 658 stron : ilustracje, tabele ; 24 cm.
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: 1. omówienie podstaw żywienia człowieka - od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych 2. aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami 3. omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.
Availability:
Filia Medyczna
There are copies available to loan: sygn. 613 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 645-647. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again