211051
Książka
W koszyku
Niniejsza książka zawiera opracowany zbiór wykładów prezentowanych w ramach Wszechnicy Żywieniowej SGGW, które obejmują różnorodną tematykę związaną z żywnością oraz odpowiednim i racjonalnym żywieniem. W trzech rozdziałach: Co warto wiedzieć o produktach żywnościowych. Jak rozumieć zalecenia żywieniowe. Co szczególnie ciekawi i niepokoi. Autorki wyjaśniają i doradzają , zgodnie z obecnym stanem wiedzy i w oparciu o badania i obserwacje prowadzone przez żywieniowców i lekarzy, jak należy się odżywiać, jakie stosować diety aby nie szkodzić zdrowiu, a także przestrzegają przed lekceważeniem zagrożeń ze strony szkodliwej, a często modnej żywności.
Status dostępności:
Filia Starówka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Kontrola księgozbioru 01.12.2025 - 14.12.2025
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia przy rozdziałach.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej