206296
Książka
W koszyku
Chleb. Podstawa życia. Pierwsze, co nam przychodzi do głowy na myśl o jedzeniu. Przewija się w słowach, pieśniach i modlitwach. Chleb powszedni. Chleb codzienny. Zapach i smak świeżego chleba nie musi być rzadkością i rarytasem z porannie odwiedzonych piekarni. A chlebów są setki rodzajów i wiele z nich można samemu wypiekać we własnych kuchniach, piekarnikach, gospodarstwach. O rodzajach chlebów i sposobów ich wytwarzania, co to jest zakwas i jak go zrobić własnoręcznie — przeczytacie w najnowszej publikacji pn. "Chleb na zakwasie: przewodnik dla piekarzy domowych", stanowiącej kompleksowy poradnik opracowany przez wybitnego praktyka i teoretyka branży piekarniczej. Publikacja została wydana przez Biuro Regionalne Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, a przepisy pochodzą od Roberta Jasińskiego oraz Kół Gospodyń Wiejskich z terenu województwa mazowieckiego.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Nazwa drugiego wydawcy na podstawie serwisu e-ISBN.
Uwaga dotycząca finansowania
Współfinansowanie: Unia Europejska (UE)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej