206797
Book
In basket
Chleb. Podstawa życia. Pierwsze, co nam przychodzi do głowy na myśl o jedzeniu. Przewija się w słowach, pieśniach i modlitwach. Chleb powszedni. Chleb codzienny. Zapach i smak świeżego chleba nie musi być rzadkością i rarytasem z porannie odwiedzonych piekarni. A chlebów są setki rodzajów i wiele z nich można samemu wypiekać we własnych kuchniach, piekarnikach, gospodarstwach. O rodzajach chlebów i sposobów ich wytwarzania, co to jest zakwas i jak go zrobić własnoręcznie — przeczytacie w najnowszej publikacji pn. "Chleb na zakwasie: przewodnik dla piekarzy domowych", stanowiącej kompleksowy poradnik opracowany przez wybitnego praktyka i teoretyka branży piekarniczej. Publikacja została wydana przez Biuro Regionalne Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, a przepisy pochodzą od Roberta Jasińskiego oraz Kół Gospodyń Wiejskich z terenu województwa mazowieckiego.
Availability:
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Nazwa drugiego wydawcy na podstawie serwisu e-ISBN.
Funding information note
Współfinansowanie: Unia Europejska (UE)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again