210975
Książka
W koszyku
Przyprawy ziołowe w kuchni / Wiktor Pajor. - Wydanie I. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza"Spar", © 1994. - 174 strony ; 20 cm.
Spożywając różne potrawy, często nie zdajemy sobie sprawy ze sposobu działania wonnych dodatków przyprawowych, dzięki którym przyrządzana potrawa nabiera swoistego aromatu i smaku, że ,,aż ślinka cieknie". Oprócz walorów odżywczych posiadają rośliny przyprawowe również właściwości lecznicze. Wielu Czytelników, stosując w gospodarstwie domowym cebulę, czosnek, chrzan, pietruszkę, marchew, kapustę i wiele innych, nie zastanawia się nad tym, że oprócz walorów degustacyjnych wymienione rośliny zawierają pewne substancje działające leczniczo na ustrój. Książka jest przeglądem najpopularniejszych przypraw używanych w kuchni, z opisem ich właściwości i zastosowania.
Status dostępności:
Filia Starówka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Kontrola księgozbioru 01.12.2025 - 14.12.2025
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia strony 170-171. - Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej