211053
Book
In basket
Przyprawy ziołowe w kuchni / Wiktor Pajor. - Wydanie I. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza"Spar", © 1994. - 174 strony ; 20 cm.
Spożywając różne potrawy, często nie zdajemy sobie sprawy ze sposobu działania wonnych dodatków przyprawowych, dzięki którym przyrządzana potrawa nabiera swoistego aromatu i smaku, że ,,aż ślinka cieknie". Oprócz walorów odżywczych posiadają rośliny przyprawowe również właściwości lecznicze. Wielu Czytelników, stosując w gospodarstwie domowym cebulę, czosnek, chrzan, pietruszkę, marchew, kapustę i wiele innych, nie zastanawia się nad tym, że oprócz walorów degustacyjnych wymienione rośliny zawierają pewne substancje działające leczniczo na ustrój. Książka jest przeglądem najpopularniejszych przypraw używanych w kuchni, z opisem ich właściwości i zastosowania.
Availability:
Filia Starówka
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Kontrola księgozbioru 01.12.2025 - 14.12.2025
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia strony 170-171. - Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again