Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(2)
Autor
Dyśko Justyna
(1)
Gerek Grzegorz Hubert
(1)
Jasiński Robert (piekarz)
(1)
Jaworski Krzysztof (technolog żywności)
(1)
Marzec Piotr
(1)
Rok wydania
2020 - 2025
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Chleb
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Piekarstwo
(1)
Serowarstwo domowe
(1)
Sery
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Województwo mazowieckie (1999- )
(1)
Gatunek
Poradnik
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Publikacja opowiada o tym jak powstają sery, jak dobierać surowce, jak domowym sposobem je wytwarzać oraz jakie ich rodzaje wyróżniamy. Przewodnik ten to dodruk przygotowany specjalnie na rok obchodów 25-lecia Samorządu Województwa Mazowieckiego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Nazwa drugiego wydawcy na podstawie serwisu e-ISBN.
Chleb. Podstawa życia. Pierwsze, co nam przychodzi do głowy na myśl o jedzeniu. Przewija się w słowach, pieśniach i modlitwach. Chleb powszedni. Chleb codzienny. Zapach i smak świeżego chleba nie musi być rzadkością i rarytasem z porannie odwiedzonych piekarni. A chlebów są setki rodzajów i wiele z nich można samemu wypiekać we własnych kuchniach, piekarnikach, gospodarstwach. O rodzajach chlebów i sposobów ich wytwarzania, co to jest zakwas i jak go zrobić własnoręcznie — przeczytacie w najnowszej publikacji pn. "Chleb na zakwasie: przewodnik dla piekarzy domowych", stanowiącej kompleksowy poradnik opracowany przez wybitnego praktyka i teoretyka branży piekarniczej. Publikacja została wydana przez Biuro Regionalne Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, a przepisy pochodzą od Roberta Jasińskiego oraz Kół Gospodyń Wiejskich z terenu województwa mazowieckiego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej