Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(4)
Form of Work
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(4)
Branch
Wypożyczalnia Główna
(2)
Filia Starówka
(1)
Filia Chorzeń
(1)
Author
Grudzińska Zofia
(1)
Noé Winfried
(1)
Pajor Wiktor Janusz
(1)
Salcedo H
(1)
Sarma Nanda Kiśora (1938- )
(1)
Suskiewicz Ewa K
(1)
Łyżnik Dariusz
(1)
Year
1990 - 1999
(4)
Time Period of Creation
1989-2000
(3)
1901-2000
(2)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Subject
Astrologia
(1)
Choroby prostaty
(1)
Dieta bezmleczna
(1)
Horoskopy
(1)
Leczenie
(1)
Przyprawy
(1)
Rośliny lekarskie
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Genre/Form
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Wydawnictwa popularne dla młodzieży
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(3)
Kulinaria
(1)
4 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Filia Chorzeń
There are copies available to loan: sygn. 1/III (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Book
In basket
„Mleko zawiera kazeinę, rodzaj proteiny, która produkuje w organizmie niesłychanie szkodliwą molekułę zapychającą naczynia krwionośne – homocysteinę. Blokuje ona żyły i tętnicę, a także osłabia tkankę łączną. Spożywanie mleka przyspiesza zatem wszelkie choroby krążenia i zawały serca” Prof. Pierre – Henri Rolland.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Book
In basket
Przyprawy ziołowe w kuchni / Wiktor Pajor. - Wydanie I. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza"Spar", © 1994. - 174 strony ; 20 cm.
Bibliografia strony 170-171. - Indeks.
Spożywając różne potrawy, często nie zdajemy sobie sprawy ze sposobu działania wonnych dodatków przyprawowych, dzięki którym przyrządzana potrawa nabiera swoistego aromatu i smaku, że ,,aż ślinka cieknie". Oprócz walorów odżywczych posiadają rośliny przyprawowe również właściwości lecznicze. Wielu Czytelników, stosując w gospodarstwie domowym cebulę, czosnek, chrzan, pietruszkę, marchew, kapustę i wiele innych, nie zastanawia się nad tym, że oprócz walorów degustacyjnych wymienione rośliny zawierają pewne substancje działające leczniczo na ustrój. Książka jest przeglądem najpopularniejszych przypraw używanych w kuchni, z opisem ich właściwości i zastosowania.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Filia Starówka
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Kontrola księgozbioru 01.12.2025 - 14.12.2025
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again