Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(2)
Filia Starówka
(1)
Filia Chorzeń
(1)
Autor
Grudzińska Zofia
(1)
Noé Winfried
(1)
Pajor Wiktor Janusz
(1)
Salcedo H
(1)
Sarma Nanda Kiśora (1938- )
(1)
Suskiewicz Ewa K
(1)
Łyżnik Dariusz
(1)
Rok wydania
1990 - 1999
(4)
Okres powstania dzieła
1989-2000
(3)
1901-2000
(2)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Astrologia
(1)
Choroby prostaty
(1)
Dieta bezmleczna
(1)
Horoskopy
(1)
Leczenie
(1)
Przyprawy
(1)
Rośliny lekarskie
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Wydawnictwa popularne dla młodzieży
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(3)
Kulinaria
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia Chorzeń
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 1/III (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
„Mleko zawiera kazeinę, rodzaj proteiny, która produkuje w organizmie niesłychanie szkodliwą molekułę zapychającą naczynia krwionośne – homocysteinę. Blokuje ona żyły i tętnicę, a także osłabia tkankę łączną. Spożywanie mleka przyspiesza zatem wszelkie choroby krążenia i zawały serca” Prof. Pierre – Henri Rolland.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przyprawy ziołowe w kuchni / Wiktor Pajor. - Wydanie I. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza"Spar", © 1994. - 174 strony ; 20 cm.
Bibliografia strony 170-171. - Indeks.
Spożywając różne potrawy, często nie zdajemy sobie sprawy ze sposobu działania wonnych dodatków przyprawowych, dzięki którym przyrządzana potrawa nabiera swoistego aromatu i smaku, że ,,aż ślinka cieknie". Oprócz walorów odżywczych posiadają rośliny przyprawowe również właściwości lecznicze. Wielu Czytelników, stosując w gospodarstwie domowym cebulę, czosnek, chrzan, pietruszkę, marchew, kapustę i wiele innych, nie zastanawia się nad tym, że oprócz walorów degustacyjnych wymienione rośliny zawierają pewne substancje działające leczniczo na ustrój. Książka jest przeglądem najpopularniejszych przypraw używanych w kuchni, z opisem ich właściwości i zastosowania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia Starówka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Kontrola księgozbioru 01.12.2025 - 14.12.2025
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej