Drukort Magdalena
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(7)
Forma i typ
Książki
(7)
Poradniki i przewodniki
(4)
Dostępność
dostępne
(6)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(4)
Filia Siódemka
(1)
Filia Łężyn
(2)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2470)
Kozioł Paweł
(2014)
Bekker Alfred
(1691)
Vandenberg Patricia
(1164)
Kochanowski Jan
(973)
Drukort Magdalena
(-)
Doyle Arthur Conan
(848)
Wallace Edgar
(838)
Kotwica Wojciech
(782)
Konopnicka Maria
(752)
Kowalska Dorota
(671)
Cartland Barbara
(643)
Shakespeare William
(573)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(563)
Dickens Charles
(562)
Leśmian Bolesław
(526)
Mickiewicz Adam
(510)
Verne Jules
(510)
Boy-Żeleński Tadeusz
(505)
Krasicki Ignacy
(490)
Twain Mark
(445)
Buchner Friederike von
(438)
May Karol
(435)
Hackett Pete
(434)
Krzyżanowski Julian
(434)
Maybach Viola
(434)
Waidacher Toni
(423)
London Jack
(420)
Prus Bolesław
(418)
Poe Edgar Allan
(407)
Baczyński Krzysztof Kamil
(405)
Sienkiewicz Henryk
(404)
Roberts Nora (1950- )
(401)
May Karl
(388)
Kraszewski Józef Ignacy
(380)
Oppenheim E. Phillips
(380)
Orzeszkowa Eliza
(368)
Conrad Joseph
(367)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(352)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(342)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(327)
Brand Max
(321)
Słowacki Juliusz
(319)
Jachowicz Stanisław
(318)
Balzac Honoré de
(311)
Otwinowska Barbara
(309)
Montgomery Lucy Maud
(305)
Christie Agatha (1890-1976)
(300)
King Stephen
(293)
Kipling Rudyard
(291)
Rawinis Marian Piotr
(288)
Marciniakówna Anna
(287)
Dönges Günter
(286)
Howard Robert E
(285)
Austen Jane
(284)
Mahr Kurt
(284)
Darlton Clark
(280)
Ewers H.G
(278)
Shakespeare William (1564-1616)
(274)
Andersen Hans Christian
(268)
Донцова Дарья
(268)
Barca Pedro Calderón de la
(265)
Siemianowski Roch (1950- )
(265)
Vega Lope de
(265)
Rolando Bianka
(262)
Trzeciak Weronika
(262)
Stevenson Robert Louis
(261)
Kühnemann Andreas
(259)
Калинина Дарья
(257)
Leblanc Maurice
(255)
Ziajkiewicz Artur
(247)
Czechowicz Józef
(243)
Francis H.G
(240)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(240)
Mattel
(238)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(236)
Goethe Johann Wolfgang von
(233)
Vlcek Ernst
(231)
Barner G.F
(229)
Wells H. G
(229)
Autores Varios
(228)
Verne Juliusz
(224)
Alcott Louisa May
(223)
Chávez José Pérez
(222)
Ellmer Arndt
(221)
Fabianowska Małgorzata
(221)
Żeromski Stefan
(221)
Curant Catrina
(220)
Korzeniewski Wiktor
(219)
Dołęga-Mostowicz Tadeusz
(218)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(216)
Palmer Roy
(215)
Szulc Andrzej
(215)
Wilde Oscar
(215)
Grey Zane
(214)
Voltz William
(211)
Liebert Jerzy
(209)
Drewnowski Jacek (1974- )
(207)
White Fred M
(203)
Biel Mirella
(202)
Goliński Zbigniew
(201)
Rok wydania
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(7)
Temat
Kanapki i przekąski
(2)
Ciasta
(1)
Desery
(1)
Krajobraz
(1)
Mięso
(1)
Obiad
(1)
Pieczywo
(1)
Potrawy szybkie i łatwe
(1)
Produkty i przetwory zbożowe
(1)
Przetwory owocowo-warzywne
(1)
Przyprawy
(1)
Przyroda
(1)
Rezerwaty i Parki Narodowe
(1)
Ryż
(1)
Sosy
(1)
Zupy
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(3)
Publikacja bogato ilustrowana
(3)
Przepisy kulinarne
(2)
Książki kucharskie
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(4)
7 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Owocowe dobranocki /[redakcja Jadwiga Bielecka, Magdalena Drukort]. - Warszawa : Buchmann - Grupa Wydawnicza Foksal, copyright 2013. - 95 stron : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
(Pastelowe Smaki)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia Siódemka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 91 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Oddajemy w państwa ręce prawdziwą "Encyklopedię wypieków". Znajdziecie tu zarówno receptury na rozmaite ciastka i ciasteczka – babeczki, tarteletki, herbatniki, makaroniki, wafelki, specjały idealne na drugie śniadanie – np. drożdżówki z serem czy jagodzianki – jak i drobne wypieki w sam raz do popołudniowej herbaty – np. pieguski czy kokosanki. Ponadto prezentujemy przepisy na wykwintne ciasta, które z powodzeniem możesz podać, gdy przyjdą goście – torty, kremówki czy eklery. A jeśli marzy się wam domowy chleb o cudownym zapachu i chrupiącej skórce, bułeczki małe i większe – tu znajdziecie przepisy na nie wszystkie. W naszej książce znalazły się również praktyczne porady czyli wszystko, o czym powinno się wiedzieć przystępując do pieczenia ciasta. Porady dla początkujących i dla doskonałych, doświadczonych gospodyń.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Przepisy dla dużej rodziny - Poznań Olimp Media, [2012]. - 127, [1] s. : il. ; 25 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia Łężyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia Łężyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeksy.
Oto sprawdzone przepisy na rozmaite potrawy w dwóch wydaniach: słonym i słodkim. Są tu bardzo smaczne przekąski i małe dania, znakomite pierogi i kluski, soczyste mięsa oraz kuszące wypieki. W całej książce bliźniacze receptury zostały ułożone na przemian: danie słone, danie słodkie. To doskonała propozycja na urozmaicenie domowego menu, znakomita szkoła smaku oraz sposób na zaciekawienie degustacją dzieci i innych członków rodziny. Pyszna zabawa w testowanie smaków. Dysponując jednym podstawowym produktem, np. kaszą jaglaną czy piersią kaczki, możesz zdecydować, czy zrobisz danie z nutą słodyczy, czy raczej wytrawne. Testowanie smaków to znakomita okazja do kucharskich eksperymentów oraz odkrywania nowych, tak dzisiaj modnych niekonwencjonalnych połączeń kulinarnych. Kruche tartaletki można przyrządzić z porem i cukinią albo z bitą śmietaną i truskawkami. Można podać słodkie knedle ze śliwkami albo parujące pyzy z mięsem okraszone skwarkami. Sałatkę ze szpinaku jednego dnia warto zaserwować w wersji wytrawnej, np. z pomidorami i cykorią, a innego – w wersji deserowej, z mango i ananasem. W menu ważna jest rozmaitość.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeksy.
Chcemy zaprosić cię do rozgrzewającej zabawy w testowanie gamy ostrych smaków. Odczucie, co jest tylko pikantne, a co już pali przełyk, stanowi kwestię indywidualnej wrażliwości, przyjęliśmy więc własną klasyfikację ostrości potraw, dzieląc potrawy na pikantne, ostre i „piekielne”. Dobra wyrazista kuchnia nie może obyć się bez przypraw. Najczęściej używanymi są z pewnością sól i pieprz – to duet obowiązkowy, dzięki któremu jedzenie nie jest mdłe ani nijakie. Jednak, aby dania nabrały zdecydowanej pikanterii, trzeba doprawić je mocniej. Do najważniejszych przypraw nadających potrawom pikantny charakter należą różne odmiany chilli: cayenne, jalapeno, habanero, piri piri i tabasco, a także czosnek, chrzan oraz imbir. Ważna jest nie tylko ilość, ale także postać dodanej przyprawy. Świeży pieprz, chili, ząbek czosnku czy korzeń imbiru zawsze będą miały większą moc niż proszek z torebki. Pikantność potrawy wzmacniają również określone kompozycje przypraw. Nie wszystkie przyprawy pozwalają na uzyskanie najwyższego stopnia ostrości. Chrzan zwyczajowo dodaje się w takich ilościach, aby danie było pikantne, ewentualnie ostre – jak choćby krem czy sos chrzanowy. Natomiast gwarancją piekielnego smaku jest jedna z najostrzejszych papryczek – habanero, którą należy używać z dużą ostrożnością. Testowanie smaków to znakomita okazja do kucharskich eksperymentów oraz odkrywania nowych, tak dzisiaj modnych niekonwencjonalnych połączeń kulinarnych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej